تعمیر گیربکس اتوماتیک داستر
اگر می خواهید از تعمیر گیربکس اتوماتیک داستر در امان باشید، توصیه می کنیم این متن را مطالعه کنید تا با به کار بستنِ نکات ذکر شده در آن از گیربکس اتوماتیک خودرویتان به بهترین شکل ممکن نگهداری کنید.
از خودرویتان به عنوان یدک کش استفاده نکنید.
اگر از خودرویتان برای یدک کشیدنِ وزنی سنگین استفاده کنید (خصوصا در هوای گرم)، احتمال اکسید شدن و یا سوختن روغن گیربکس وجود دارد که نتیجه آن وارد شدن آسیب جدی به جعبه دنده خواهد بود.
سالی یکبار برای چک کردن وضعیت گیربکس به تعمیرگاه داستر مراجعه کنید.
حداقل سالی یکبار به تعمیرگاه مرکزی داستر مراجعه کنید تا مواردی مانند نشتی روغن و یا هر وضعیت غیر عادی دیگری را مورد بررسی قرار دهد. علاوه بر این می توانید در فواصل زمانی معین سطح روغن گیربکس و رنگ و بوی آن را چک کنید تا از بروز هرگونه ایراد در گیربکس خودرویتان جلوگیری به عمل آورید.
مجموعه دنده های سیاره ای قلب گیربکس های اتوماتیک است. این یک قسمت ، همه نسبت های انتقال دور را که در یک گیربکس اتوماتیک قابل تولید است به وجود می آورد. همه قسمت های دیگر که در آنجا هستند به مجموعه دنده های سیاره ای کمک می کنند که این کار ها را انجام بدهد.
دنده یک:
در دنده یک، دنده خورشیدی کوچک در جهت عقربه های ساعت توسط توربین تورک کانورتور چرخانده می شود. حامل سیاره ای سعی می کند در خلاف جهت عقربه های ساعت بچرخد، اما توسط کلاچ یک طرفه (که تنها مجاز است در جهت عقربه های ساعت بچرخد) نگه داشته می شود و دنده رینگی شفت خروجی را می چرخاند. دنده کوچک ۳۰ دندانه دارد و دنده رینگی ۷۲ دندانه دارد.
دنده دو:
این گیربکس بعضی قسمت ها را هماهنگ می کند تا این که نسبت مورد نیاز برای دنده دو را بدست بیاورد. آن شبیه دو مجموعه دنده سیاره ای عمل می کند که با یک حامل سیاره ای مشترک به همدیگر وصل شده اند.
در مرحله اول حامل سیاره ای، دنده خورشیدی بزرگ را به عنوان دنده رینگی به کار می گیرد. بنابراین مرحله اول شامل خورشیدی (دنده خورشیدی کوچکتر) حامل سیاره ای و دنده رینگی (دنده خورشیدی بزرگتر) است.
گیربکس اتوماتیک داستر چگونه کار می کند؟
برای هر دور چرخش دنده خورشیدی کوچک، حامل سیاره ای ۲٫۲ بار می چرخد. در مرحله دوم حامل سیاره ای به عنوان ورودی برای مجموعه سیاره ای دوم عمل می کند.
برای کاهش دور دنده دوم، ما مرحله اول را در مرحله دوم ضرب می کنیم ۰٫۶۷ * ۲٫۲ تا به نسبت دور کاهشی ۱٫۴۷:۱برسیم. ممکن است صدای ناراحت کننده ای ایجاد کند، در حالی که فرایند عادی است.
دنده سه:
بیشتر گیربکس های اتوماتیک در دنده سه نسبت انتقال دور ۱ به ۱ دارند. برای ایجاد نسبت دور خروجی ۱ به ۱ باید دو قسمت از سه قسمت مجموعه دنده های سیاره ای قفل شوند. این ترتیب قرار گرفتن دنده ها ساده تر است. با درگیرشدن کلاچ دنده خورشیدی با توربین قفل می شود.
تفاوت گیربکس اتوماتیک و دستی
گیربکسها (Gearbox) یکی از اجزای اصلی و مهم خودروها میباشند و وظیفه اصلی این قطعات انتقال و هدایت نیروی تولید شده توسط موتور به چرخها است.
گیربکس در اصل سیستمی است که طی آن، مقدار قابل تنظیمی از نیروی دور موتور، با استفاده از چرخ دندههای سر تا سر گیربکس و با سرعتها و قدرتهای قابل کنترل، به چرخهای اتومبیل انتقال مییابد و با تکیه بر این سیستم، قادر خواهیم بود بازه سرعت حرکت یک خودرو را تنظیم کنیم. به زبان ساده گیربکس نیرو را از موتور اتومبیل گرفته و به اندازهای که ما میخواهیم به چرخها منتقل میکند.
به طور کل گیربکسها به دو دسته اتوماتیک و دستی ( معمولی ) تقسیم میشوند؛ هر دو این گیربکسها نیرو را از موتور خودرو به چرخها انتقال میدهند، اما تفاوت اصلی در این است که خودروهایی که از سیستم گیربکس معمولی استفاده میکنند، مقدار نیروی انتقال یافته باید توسط راننده تنظیم شود و در طول مسیر راننده خودرو کنترل وظایف گیربکس را در دست میگیرد؛
اما این موضوع در خودروهایی که از گیربکسهای اتوماتیک بهره میبرند متفاوت است و صفر تا صد وظیفه گیربکس به روی دوش خودش است و نیازی به دخالت راننده در طی مسیر نیست. قطعا اولین تفاوتی که بین اتومبیلهای اتوماتیک و معمولی مشاهده میکنید، جای خالی کلاچ است زیرا در خودروهایی که از گیربکسهای اتوماتیک استفاده میکنند شما نیازی به کلاچ برای تعویض دنده نخواهید داشت و خود سیستم گیربکس تمام امور را در دست میگیرد.
گیربکس اتوماتیک یا دستی؟
شاید برایتان جالب باشد که اولین بار سیستم گیربکسهای اتوماتیک در ارابههایی استفاده شد که به جای اسب، موتور بخار داشتند، بعدها این سیستم توسط کمپانیهای مختلف توسعه داده شد ولی در نهایت باید گیربکسهای اتوماتیک امروزی را مدیون کمپانی کرایسلر باشیم.
کرایسلر برای اولین بار در تاریخ صنعت خودرو توانست با بهرهگیری از سیستم گیربکسهای اتوماتیک کمپانی ZF آلمان و توسعه این سیستم، اقدام به استفاده از گیربکسهای اتوماتیک با واحدهای هیدرولیکی کند.
بعدها این گیربکسهای اتوماتیک توسط کمپانیهای مختلف به روز شدند، به شکلی که امروزه شاهد چندین نوع گیربکس اتوماتیک در خودروهای مختلف هستیم. شاید در گذشته گیربکسهای اتوماتیک فقط در خودروهای لوکس به کار میرفت ولی امروزه در سبد محصولات کمپانیهای مختلف اتومبیلسازی میتوانیم خودروهای مختلفی را مشاهده کنیم که دارای گیربکسهای اتوماتیک هستند.
اما مهمترین مسئلهای که وجود دارد این است که گیربکسهای اتوماتیک هیچگاه نمیتوانند جای گیربکسهای دستی را بگیرند، زیرا اگر شما هم جزء کسانی باشید که میخواهید از تک تک لحظات رانندگیتان لذت ببرید، قطعا گیربکسهای دستی را انتخاب میکنید؛ به دلیل آنکه شما در خودروهایی که از گیربکسهای دستی استفاده میکنند آزادی عمل بیشتری دارید و در واقع کنترل دور موتور و انتقال قدرت به چرخها را در دست دارید و میتوانید با استفاده از این قدرت کنترل، شتاب و سرعت دلخواهتان را داشته باشید.
گیربکس تیپ ترونیک به چه معنا است؟
امروزه خودروسازان، برای اینکه بتوانند لذت گیربکسهای دستی را با آرامش و راحتی گیربکسهای اتوماتیک همراه کنند، از گیربکسهای تیپ ترونیک در اتومبیلهایشان استفاده کردهاند.
اجزا و فناوریهایی که در گیربکسهای اتوماتیک استفاده میشود به شکلی تنظیم شدهاند که دور موتور اتومبیل را قبل از تعویض ضریب دنده به حداکثر برسانند، زیرا این امر باعث میشود فشار کمتری به موتور خودرو وارد شود و همینطور کنترل خودرو را برای کاربر راحتتر میکند؛
اما اگر شما بخواهید با خودرو خود در در شتاب بالا حرکت کنید و یا از رانندگی کسل کننده در خیابانها خسته شدهاید، قطعا گیربکسهای اتوماتیک برای شما گزینه مناسبی نیست، از همین رو گیربکسهای تیپ ترونیک بوجود آمدند تا ضمن به همراه داشتن سیستم گیربکسهای اتوماتیک، به شما این امکان را بدهد که هر زمان که خواستید، کنترل گیربکس و تعویض دنده را بدست بگیرید.
تعمیر گیربکس اتوماتیک داستر به صورت تخصصی در تعمیرگاه تخصصی رنو انجام می شود.
یکی از بخشهای مهم هر خودرو گیربکس آن است که معمولا توجه کمتری به آن میشود و بعضا این کم توجهی منجر به صدماتی میشود که هزینههای سنگینی را برای صاحبان خودرو به همراه دارد. این مراقبتها در گیربکس اتوماتیک بیش از دیگر گیربکسها است که حساس بودن آن بسیار زیاد بوده و در صورت عدم مراقبت از آن، هزینههای به مراتب بیشتری نسبت به حالت غیر اتوماتیک آن به همراه خواهد داشت.
در این مطلب قصد داریم به اصول نگهداری از گیربکس اتوماتیک بپردازیم و به این موضوع بپردازیم که چگونه از تعمیر گیربکس اتوماتیک داستر جلوگیری کنیم.
چگونه با مراقبت از گیربکس اتومات، تعمیر گیربکس اتوماتیک داستر را به تاخیر بیندازیم ؟
اولین نکته در مورد گیربکس روغن و فیلتر آن است که باید در وقت معین و به صورت دورهای تعویض شود. البته باید توجه کنید که صرفا تعویض روغن گیربکس کافی نیست و میبایست کارتل گیربکس نیز تعویض گردد. همچنین حتما در زمان تغییر روغن گیربکس فیلتر آنها را شست و شو داده یا تعویض کنید و در این زمینه خساست به خرج ندهید.
نکته مهم : شما میتوانید با تعویض به موقع روغن گیربکس از تعمیر گیربکس اتوماتیک داستر جلوگیری کنید.
تعمیر گیربکس اتوماتیک داستر به صورت تخصصی در تعمیرگاه تخصصی رنو انجام می شود.
نکته مهم در زمینه گیربکس، رسیدگی به فیلتر آن است چرا که هر چقدر روغن گیربکس مناسب باشد و نیاز به تعویض نداشته باشد، در صورتی که فیلتر کثیف باشد و دارای مشکل باشد، از ورود روغن به گیربکس جلوگیری کرده و گیربکس اتوماتیک خودروی شما را دچار مشکل خواهد کرد.
در مورد خودروهای بهروز موجود در بازار کشور باید بدانید که معمولا گیربکسهای آنها دارای فیلتر داخلی هستند و در صورتی که نسبت به تعویض به موقع آنها اقدام نکنید، به احتمال فراوان به طور کلی نیاز به تعویض گیربکس پیدا خواهید کرد!
در صورتی که نسبت به تعویض روغن گیربکس اتوماتیک خودروی خود دقت کافی داشته باشید، میتوانید عمر آنها را افزایش داده و از هزینههای گزاف، جلوگیری کنید. معمولا زمان تعویض روغن گیربکس در دفترچه راهنمای خودروی خریداری شده مشخص میشود ولی این عدد در کمترین حالت ۲۰ هزار کیلومتر و در بیشترین حالت ۶۰ هزار کیلومتر است که در گیربکسهای اتوماتیک، این اعداد معمولا به عدد ۲۰ هزار نزدیکتر است.
دلائلی که باعث خرابی گیربکس اتوماتیک داستر می شود؟
از جمله دلائلی که باعث خرابی گیربکس اتوماتیک میشود، گرمای بیش از حدی است که در آن ایجاد میشود و این به دلیل ترافیکهای سنگین و رانندگی زیاد در داخل شهر رخ میدهد. تعمیرکاران و کارشناسان خودرو میگویند که به دلیل این اتفاقات، دارندگان خودرو با گیربکس اتوماتیک میبایست هر ۲۰ هزار کیلومتر نسبت به تعویض روغن گیربکس اقدام نمایند.
و همچنین موارد شامل موارد ذیل که از دلایل عمده خرابی گیربکس است:
- استفاده از روغن نامرغوب گیربکس
- تعویض نادرست روغن توسط تعمیرکار غیرمتخصص
- عدم توجه به سرویس دورهای
- به تعویق انداختن زمان تعویض روغن گیربکس
- تعویض نکردن بهموقع موارد مصرفی داخل گیربکس
- کثیفی صافی گیربکس و تمیز نکردن آن
درباره رنو داستر
رنو داستر یا داچیا داستر از سال ۲۰۰۹ با همکاری شرکت داچیا رومانی و رنو فرانسه طراحی و ساخته شده است. سیستم جعبهدنده این خودرو ۶ دنده بهصورت دستی و ۵ دنده خودکار است.
رنو داستر در دو نوع تک و دو دیفرانسیل مجوز واردات را گرفته است که هر دوی آنها از سوی شرکت نگین خودرو با گیربکس اتوماتیک پیشفروش میشود.
در نگاه اول شاید این خودرو انتخاب چندان جذابی به نظر نیاید، چون نه ظاهر زیبایی دارد و نه آپشن قابلتوجهی اما تا به امروز توانسته توجه بازار ایران را جلب کند چون از نظر قیمت به نسبت خودروهای خارجی دیگر ارزانتر است .
رنو داستر از نظر پلتفرم در رده کراساوورها طبقهبندی میشود و بهخاطر شاسی یکپارچه آن را نمیتوان در سطح خودروهای شاسیبلند واقعی قرارداد اما به نسبت کراساوورهای تک دیفرانسیلهای بازار برای استفاده خارج جادهای بسیار بهتر است، و به علت دوام فنی بالا، زیربندی با استحکام بالا، ارتفاع مناسب میتوان از آن بهعنوان یک خودرو چندمنظوره استفاده کرد مخصوصاً در مدل دو دیفرانسیل قابلیت انتقال قدرت در حالتهای مختلف را دارد و در نهایت رنو داستر خودرویی کی باشد که شما را از داشتن خودرویی با این سطح از انتظارات راضی نگه میدارد.
هزینه و قیمت تعمیر گیربکس اتوماتیک داستر
هزینه تعمیر گیربکس این خودرو زیاد نمیباشد چون در تهیه قطعات آن در بازار ایران مشکلی وجود ندارد، تعمیر گیربکس اتوماتیک این خودرو خیلی هزینه زیادی ندارد اما در گیربکس آپ ما سعی بر این داریم که تاجایی که امکان دارد گیربکس را تعمیر کنیم تا باتوجهبه شرایط اقتصادی موجود هزینه تعمیر خودرو شما خیلی بالا نرود و همه صاحبان این خودرو بتوانند از خدمات رنو کار بهره ببرند
بدیهی است که تعویض روغن گیربکس به هیچ وجه نباید توسط خود فرد انجام شود. به توصیه همه کارشناسان تعویض این روغن باید توسط فرد خبره انجام شود و دقت فراوان و کمی پیچیدگی موجود در آن، از جمله دلائلی است که به این توصیه منجر می شود. دقت نمایید که در صورت استفاده از روغنهای فاسد یا بیکیفیت برای گیربکسهای اتوماتیک، ضررهای جبران ناپذیری به خودرو وارد میشود و کمترین اتفاق آن، ماندن در جادههایی است که احتمالا هیچ راه کمکی برای شما نخواهد بود.
چگونه سطح روغن گیربکس اتوماتیک را چک کنیم؟
از روشهای معمول در چک کردن روغن در خودروهای داخل گیربکس اتوماتیک، استفاده از سیخ گیج است که البته در همه خودروها این مورد وجود ندارد. برای تست این مورد سیخ گیج را یکبار بیرون بکشید و تمیز کنید و دوباره داخل محفظه خودش وارد نمائید. پس از ۱۰ دقیقه دوباره سیخ را در بیاورید و آن را چک کنید. در ضمن برای چک کردن، دنده را در حالت P قرار دهید.
پس از بیرون آوردن سیخ، به روغن دست بزنید و حالت آن را بررسی نمائید. رنگ شفاف و آلبالوئی روغن گیربکس از جمله نشانههای مناسب بودن آن است.
بعضی از عاداتی که در بین رانندگان وجود دارد، در ادامه مورد بررسی قرار داده و نحوه عملکرد صحیح آن را بررسی میکنیم. از تعویض حالت دنده در حال حرکت خودداری کنید در غیر این صورت نیاز به تعمیر گیربکس اتوماتیک داستر احساس می شود.
یکی از عادات بدی که بعضی از رانندگان دارند، تغییر حالت دنده در حالیست که خودرو در حال حرکت است. عمل تغییر دنده در داخل گیربکس با تعدادی از نوار و کلاچ صورت میگیرد که درون آنها موادی وجود دارد که با اصطکاک و پروسه خاص عمل تغییر دنده را انجام میدهند.
برای تغییر دنده میبایست خودرو را کاملا متوقف کرده و با فشار دادن پدال ترمز آن را نگه دارید و سپس عمل تغییر دنده را انجام دهید. با این کار قطعا عمر خودروی خود را نیز افزایش میدهید و عملکرد گیربکس را نیز بهبود میبخشید.
اگر می خواهید به تعمیر گیربکس اتوماتیک داستر نیاز پیدا نکنید ، در سراشیبی خودرو را خلاص نکنید
یکی دیگر از عادات بد رانندگان دارای خودروی با گیربکس اتوماتیک خلاص کردن خودرو در سراشیبی هاست که فکر میکنند در مصرف سوخت خودرو تاثیر دارد. در خودروهای بروز موجود در بازار، گیربکسهای هوشمندی وجود دارند که در سراشیبیها، ورود سوخت به موتور را قطع میکنند و مصرف آن را مدیریت مینمایند.
برای شتاب گرفتن بیشتر در حرکت اولیه از حالت D استفاده نکنید
یکی دیگر از عادات مرسوم در بعضی از رانندگان که باعث خرابی گیربکس اتوماتیک میشود و نیاز به تعمیر گیربکس اتوماتیک داستر می شود، این است که پدال گاز را در حالت خلاص نگه میدارند و سپس دنده را روی D قرار میدهند تا شتاب اولیه بیشتری را تجربه کنند. این کار به جرات خطرناکترین و مضرترین کاری میشود نامید که صاحبان خودروهای دارای گیربکس اتوماتیک انجام میدهند.
این اقدام خطرناک روی گیربکس فشار مضاعف وارد کرده و قطعات موجود در آن را به شدت مستهلک میکند و هزینههای دوبرابری را روی دست صاحب خودرو میگذارد.
حالت P صرفا برای توقف کامل خودرو است
یکی از نکات مهم در استفاده از خودروهای دارای گیربکس اتوماتیک استفاده از دکمه P در زمانی است که خودرو به طور کامل متوقف شده است. اگر جزء رانندگانی هستید که قبل از توقف کامل از این دکمه استفاده میکنید، باید بدانید که از عمر گیربکس کم میکنید و هزینههای اضافی برای خود میتراشید.
برای اطلاع از هزینه تعمیر گیربکس اتوماتیک داستر همین حالا با ما تماس بگیرید.
تعمیر گیربکس اتوماتیک داستر :
اگر می خواهید از تعمیر گیربکس اتوماتیک داستر در امان باشید، توصیه می کنیم با به کار بستنِ نکات ذکر شده در آن از گیربکس اتوماتیک خودرویتان به بهترین شکل ممکن نگهداری کنید.
برای تعمیر گیربکس اتوماتیک داستر خود می توانید به تعمیرگاه رنو داستر به آدرس :
تهران، بزرگراه فتح – بعد از پل شیر پاستوریزه -لاین کندرو – فتح ۲۱ – پلاک ۱۶- مرکز تعمیرات تخصصی رنو مراجعه کنید..
تلفن های تماس :
۰۲۱ ۶۶۸۰۸۶۵۹
۰۲۱ ۶۶۸۱۸۴۲۳
موبایل: ۰۹۱۲۷۸۸۴۴۰۵
مطلب مرتبط با تعمیر گیربکس اتوماتیک داستر : تعمیرگاه مگان